De decoratieve wandpanelen van Benacci zijn gemaakt met een nieuwe SPC (Stone Pressed Component) technologie welke bestaat uit 70% mineralen. Deze mineralen bestaan uit lavasteen en polypropoleen. SPC is de opvolger met een nieuwe ontwikkeling op het bekende PVC.

De SPC panelen zijn 100% watervast en zijn speciaal ontwikkeld voor de interieur afwerkingsbranche. Ze zijn uitermate geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamers, het toilet, de keuken of andere binnenshuis renovaties. Door de samenstelling van de materialen zijn de platen volledig recyclebaar. Daarnaast heeft SPC nog veel voordelen. Lees alle kenmerken hieronder. 

Kenmerken

✓ 100% watervast
✓ Kras- en vlek bestendig
✓ Bestaande uit 70% natuurlijk marmer
✓ Panelen van extra groot in formaat, namelijk 2800 x 1230 x 4 mm (LxBxH)
✓ Licht gewicht delen voor het grote formaat
✓ Dunne delen (4 mm) voor eenvoudige installatie en minimaal ruimteverlies
✓ Uitermate geschikt voor renovaties

✓ Platen zetten niet uit
✓ Makkelijk schoon te houden
✓ De elementen zijn duurzaam, volledig recyclebaar en zonder weekmakers
✓ Geschikt op diverse ondergronden (beton, tegels, gips pleister, plywood, osb)
✓ Makkelijk te snijden, zagen en boren
✓ De installatie is tot wel 4 keer zo snel dan tegel-, plamuur- of stucwerk
✓ Bestendig tegen temperatuurschommelingen

Het design van de platen is gebaseerd op in de natuur voorkomende marmer en stone soorten, die met de meest vernieuwende technologie worden gerealiseerd. Zoals hierboven zichtbaar is zijn de wandpanelen 100% watervast. Dat betekent dat de panelen uiterst geschikt zijn om toe te passen in natte ruimtes zoals badkamer of keuken. Het is een ideaal product voor een commercieel als individueel project. 

De Benacci wandpanelen zijn wandpanelen die middels de meest moderne en hoogwaardige technologische ontwikkeling geproduceerd worden. De panelen zijn geïnspireerd op in de natuur voorkomende marmer en stone soorten, die met de meest moderne digitale technologie gedrukt worden op de panelen. 

Eigenschappen

 •  100% Watervast

 •  Zachte en warme toplaag

 •  Krasbestendig

 •  Geluiddempend

 •  Hygiënisch

 •  Geen uitzetting

 •  Hoge lichtsnelheid

 •  Vlek bestendig

 •  Hoogwaardige afwerking

 •  Hoge kwaliteit kern

 •  Vuurbestendig

 •  Natuurlijke look

Toepassing van Benacci wandpanelen

De wandpanelen van Benacci zijn een eenvoudige toepassing voor breed inzetbare mogelijkheden. 

✓Gemakkelijke installatie voor de doe-het-zelf branche.
✓ Ideaal voor industriële verwerkers van onder andere chalets en modulaire units: transport- en scheurbestendig.
✓ Snelle renovaties voor corporaties.
✓ Hoogwaardige look en feel voor architecten door de >70% natuurlijke marmeren kern.

De platen zijn volledig duurzaam, recyclebaar en worden met de meest hoogwaardige technologie in Europa geproduceerd volgens de hoogste standaarden conform de Europese wet en regelgeving.

SPC Wandpanelen 

De SPC wandpanelen worden specifiek gebruikt voor interieurafwerking. SPC panelen zijn geen isolerende of akoestische wandpanelen. In de toplaag van het paneel is een reliëf geprint om een mooie exclusieve uitstraling te creëren. Deze toplaag is niet 3D. 

Het verschil tussen SPC en PVC wandpanelen

PVC oftewel Polyvinylchloride is een themoplast kunstof en heeft een breed toepassingsgebied. Er zijn twee soorten PVC: hard en zacht PVC.  Hard PVC wordt veelal gebruikt in de bouw voor onder andere waterleidingen, rioleringen, kozijnen en elektriciteitsleidingen. Dit type PVC bevat over het algemeen geen weekmakers.

Wanneer weekmakers worden toegevoegd aan PVC dan wordt een sterk en rubberachtig materiaal verkregen, ook wel bekend als zacht PVC. Het wordt zeer veel in de medische sector toegepast vanwege de chemische resistentie, biocompatibiliteit en goede steriliseerbaarheid, bijvoorbeeld in verpakkingen en leidingen voor (lichaams)vloeistoffen. PVC heeft inherent brandvertragende eigenschappen. Er is veel discussie rondom de weekmakers in PVC en daar wordt veel onderzoek naar gedaan vanwege de veiligheid ervan.

Loodhoudende stabilisatoren in PVC worden steeds meer vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. Vanwege de discussie over de veiligheid van sommige weekmakers wordt er veel onderzoek gedaan naar alternatieven.

PVC wandbekleding is een bekend product. PVC bestaat al een lange tijd. De opvolger van het traditionele PVC is SPC. SPC is een relatief nieuwe product. Dit materiaal is de volledig doorontwikkelde vervanging van de traditionele PVC. SPC staat voor Stone Pressed Composite en is samengesteld uit lavagesteente en polypropoleen zoals hierboven beschreven.

Al overtuigd?

Bekijk al onze wandplaten of doe nog wat inspiratie op!