Installatie stappen

Stap 1

De panelen dienen 48 uur voor installatie te acclimatiseren op een temperatuur van 16 a 30 graden celcius.

Stap 2

De benodigde gereedschappen en montage accessoires betreft: Een handcirkelzaag met een fijn tandblad met bijbehorende geleider, een gatenboor of decoupeerzaag, een rolmaat, montagelijm, siliconenkit en een kitspuit.

Stap 3.1A

De panelen kunnen op diverse ondergronden gemonteerd worden, waaronder hout, beton, tegels, gips pleiser, plywood en OSB.

Stap 3.1B

De panelen kunnen op diverse ondergronden gemonteerd worden, waaronder beton, tegels, gips pleiser, hout, plywood en OSB.

Stap 3.1C

De panelen kunnen op diverse ondergronden gemonteerd worden, waaronder tegels, hout, beton, gips pleiser, plywood en OSB.

Stap 3.2

We raden aan de panelen op een uitgevlakte achterwand te monteren. Indien nodig egaliseren.

Stap 3.3

Alvorens je begint met het monteren van de panelen dienen de wanden gereinigd en ontvet te worden.

Stap 3.4

Meet de achterwand of vloer op en teken de panelen af.

Stap 4

Zaag de panelen op maat. Het op maat zagen met een hand cirkelzaag kun je het beste doen door op de bovenzijde te zagen. Zo vertand de zaag aan de onderzijde in het paneel. Gaten kunnen gemakkelijk met een gatenboor of decoupeerzaag gemaakt worden.

Stap 5

Na het zagen dien je de achterzijde van het paneel en eventueel de ruimte schoon te maken zodat de panelen verlijmd kunnen gaan worden.

Stap 6A

Bij plaatsing op wanden is het advies om te werken met montagelijm. Plaats de montagelijm op de achterzijde van het paneel. Doe dit in verticale stroken om de ca. 15 cm. Bij plaatsing op de vloer of achter een kachel dient het paneel volledig te worden verlijmd met tegellijm.

Stap 6B

Bij eventuele uitsparingen dien je extra montagelijm rondom de uitsparingen aan te brengen. Zo voorkom je eventuele spelingsruimte achter het paneel nadat de panelen gemonteerd zijn.

Stap 7

Breng de panelen vervolgens aan op de desbetreffende wanden en of ondergronden. Druk de panelen rustig aan waardoor je de montagelijm achter het paneel uitspreidt. Tevens kun je door het aandrukken de panelen juist levelen.

Stap 8

Bij montage van meerdere panelen in de natte ruimten dien je tussen de panelen een voegnaad toe te passen van ca. 2 a 3 mm. Deze kun je vervolgens af kitten op kleur. Tip: voor het levelen van de naden kun je wigjes of een plus systeem toepassen. Bij droge ruimten kunnen de panelen direct tegen elkaar worden gemonteerd en is afkitten niet noodzakelijk.

Stap 9A

Haal voor het kitten de beschermfolie van de panelen. Kit de panelen volledig af zodat er geen water achter de panelen kan komen

Stap 9B

Verwerking van de panelen met profielen is optioneel. We raden aan in het profiel een lijn transparante kit aan te brengen om de profielen te verlijmen.

Stap 10

Na de installatie kun je de panelen nogmaals reinigen met lichte reinigingsmiddelen zoals groene zeep en een microvezeldoek. De panelen zijn met de antibacteriele toplaag onderhoudsvrij.